Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Lucumon Censor
Data inscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 59 Locatie: Suceava
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 9:17 pm Titlul subiectului: varianta 62 |
|
|
V62: Acum circulau zvonuri ca Caesar s-a retras de la Gergovia. Insa bellovacii, afland despre tradarea heduilor, ca unii care erau dinainte lipsiti de buna-credinta, incep din proprie initiativa sa se pregateasca pe fata de razboi. _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
Lucumon Censor
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 9:39 pm Titlul subiectului: varianta 63 |
|
|
V63: Ai nostri, facand o inscursiune in care au ucis multi dintre dusmani, prinzandu-l chiar pe conducatorul de origine nobila Lugotorix, isi retrag trupele nevatamate. Casivellaunus ii trimite lui Caesar soli prin atrebatul Commius despre predarea sa. _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
Lucumon Censor
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 9:52 pm Titlul subiectului: varianta 64 |
|
|
V64: Dupa ce acest zvon a ajuns la treveri, Indutiomarus, care se hotarase ca a doua zi sa asedieze tabara lui Labienus, fuge noaptea si isi retrage toate trupele la treveri. Caesar il trimite pe Fabius cu legiunea sa inapoi in tabara de iarna. _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
Lucumon Censor
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 9:55 pm Titlul subiectului: varianta 65 |
|
|
V65: Ai nostri, ucigand multi dintre dusmani isi retrag trupele nevatamate. Casivellaunus, afland despre lupta aceasta si primind atat de multe pierderi, ii trimite lui Caesar soli prin atrebatul Commius despre predarea sa. _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
just me Miles
Data inscrierii: 23/Apr/2007 Mesaje: 4
|
Trimis: Vin Mai 04, 2007 10:45 pm Titlul subiectului: varianta 84 |
|
|
fiind impartita armata, (cezar) porunceste ca Titus Labienus sa plece cu 3 legiuni spre ocean [...] Trimite pe loctiitorul Caius Trebonius cu un numar par de legiuni spre acea regiune care era aproape de atuatuci.
Partito exercitu- prop princ
T.L. cum legionibus tribus ad Oceanum proficisci- infinitivala
iubet-princ.... si eu am fost uimita sa vad cum se imparte dar asa se pare ca e (profa a zis)
C.T. legatum cum pari legionum numero ad eam regionem mutit-prop princ
quae ad Attuatucos adiacet - rel. atributiva |
|
Sus |
|
|
dyddy Miles
Data inscrierii: 05/Mai/2007 Mesaje: 9
|
Trimis: Sam Mai 05, 2007 3:13 pm Titlul subiectului: multumesccccc!!!!! |
|
|
nici nu sti kt d muuuult va multumesc!!!!...luni am teza la latina..sunt cls a XI a ...si profesoara mea draguta ne a anuntat azi k ne da una din variantele 4-8 de tradus...qm eu sunt paralela nuj cum m as fi descurcat fara voi!!!...ar fi sooper sa reusec l teza s traduc in latina prop p care o sa mi o dea (si s mai fie si bine)...k asta o s ne dea...oricum ms muuuult:*:*:* si muuulta bafta l bac;)!!!! |
|
Sus |
|
|
kitty Miles
Data inscrierii: 26/Apr/2007 Mesaje: 8
|
Trimis: Lun Mai 14, 2007 10:00 pm Titlul subiectului: felul propoz la v.5? |
|
|
are cineva felul propoz la v.5/10?ms |
|
Sus |
|
|
bora Miles
Data inscrierii: 09/Mai/2007 Mesaje: 5 Locatie: timisoara
|
Trimis: Joi Mai 17, 2007 10:57 am Titlul subiectului: Re: VARIANTA 34 |
|
|
[quote="caesar"]Varianta 34
Plecând in liniște, ajunge dimineața la tabăra dușmanilor. Aceia repede cu ajutorul iscoadelor, sosirea lui Cezar fiind anunțată, au ascuns carele și bagajele lor in pădurile mai restrânse, și au pregătit (dispus) toate trupele lor intr-un loc (spațiu) deschis.
TEXT TRADUS DE PRITTY[/quote]
mersi pt traduceri , pt. tot
sunt putin uimit ca va pasa atat de mult de BAC ,
-cei care au contribuit la "rezolvarea" variantelor sau anumite parti -->> BRAVO voua si va rog sa continuati si cu ce a ramas nerez. , -bafta la examen -. _________________ bora |
|
Sus |
|
|
Cristy Quaestor
Data inscrierii: 18/Mai/2007 Mesaje: 20
|
Trimis: Vin Mai 18, 2007 4:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai aveti si traducerile de la V65 in sus ? V-as multumi enorm |
|
Sus |
|
|
abba Miles
Data inscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 9
|
Trimis: Sam Mai 26, 2007 10:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si de la 65 in sus? pliz |
|
Sus |
|
|
ingerash Quaestor
Data inscrierii: 21/Apr/2007 Mesaje: 19
|
Trimis: Mie Mai 30, 2007 6:03 pm Titlul subiectului: var 1 |
|
|
am si eu o rugaminte......poate sa-mi zica careva cate propozitii se gasesc in fraza de la varianta 1? mi-a cazut la teza dar eu am scris ca sunt 5. nu am separat verbul maturat de verbul proficisci crezand ca se iau impreuna avand in vedere ca proficisci e la infinitiv....in fine....faza e ca nu inteleg de ce am gresit
pana la urma dupa voi sunt 6 propozitiile in aceasta fraza? cine poate sa ma lamureasca?
Va multumesc! |
|
Sus |
|
|
charisgre Miles
Data inscrierii: 30/Mai/2007 Mesaje: 5
|
Trimis: Mie Mai 30, 2007 6:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
cinci sunt. se iau impreuna maturat proficisci, al doilea complement direct. |
|
Sus |
|
|
charisgre Miles
|
Trimis: Mie Mai 30, 2007 6:29 pm Titlul subiectului: varianta 66 |
|
|
Porunceste ca T. Labienus sa plece cu doua legiuni si cu cavaleria la secvani: acestuia i-l da (atribuie) pe M. Sempronius Rutilus. Aceste lucruri fiind cunoscute din scrisoarea lui Cezar, la Roma se face slujba de multumire zeilor timp de douazeci de zile.
P1-Ac.+inf.
P2-P.P.
P3- PP
P4-Abl. Abs. (Part. abs.)
P5-PP. |
|
Sus |
|
|
charisgre Miles
|
Trimis: Mie Mai 30, 2007 6:36 pm Titlul subiectului: varianta 67 |
|
|
Totusi senonii, care sunt (reprezinta) o cetate puternica si de mare autoritate printre gali, pe Cavarinus, pe care Cezar facuse rege la ei, si ai carui stramosi detinusera domnia, incercand sa il ucida in adunarea publica, l-au expulzat din tara.
P1 PP
P2 Rel atributiva reala
P3 Rel atributiva reala
P4 Rel atr reala
P5 participiala relativa (participium coniunctum) |
|
Sus |
|
|
charisgre Miles
|