Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
manu Censor superior
Data inscrierii: 30/Dec/2006 Mesaje: 236 Locatie: Europa
|
Trimis: Lun Iun 25, 2007 1:09 am Titlul subiectului: Facultate de limba latina? |
|
|
Da cineva la o facultate in care sa studieze si limba latina? Eu am facut la Cluj Romana-Latina (la UBB). _________________ Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Videte bac.limbalatina.ro - Omnia de Bacalaureato! |
|
Sus |
|
|
Lucumon Censor
Data inscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 59 Locatie: Suceava
|
Trimis: Dum Iul 08, 2007 7:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu dau la japoneza-latina sau araba-latina. Mai da cineva la latina? _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
little_dwarf Quaestor
Data inscrierii: 02/Ian/2007 Mesaje: 26 Locatie: Petrosani
|
Trimis: Dum Aug 05, 2007 12:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am dat (si am intrat) la Engleza - Latina la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti. A fost cu admitere, un text scurt din Caesar (adaptat), retroversiune sub forma de grila si un eseu de sinteza despre lirismul horatian...
Si... Lucumon: felicitari inca o data pentru admitere (admiteri)! _________________ "Leve fit, quod bene fertur, onus" (Ovidius) |
|
Sus |
|
|
Lucumon Censor
|
Trimis: Dum Aug 05, 2007 12:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Merci, felicitari si tie! Trebuie sa sarbatorim . Am intrat la japoneza-latina si stiinte politice in limba engleza. Nu a mai dat cineva la vreo sectie de latina? _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
manu Censor superior
|
Trimis: Mar Sep 04, 2007 12:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se pare ca foarte putini mai dau totusi la latina. Oare veti fi macar zece intr-un an?... La mine eram la latina B doar doi sau trei in grupa, de aceea faceam cu cei de la latina A, unde erau vreo sapte/opt, deci... vreo zece studenti in total. Anii trecuti am inteles ca s-au inscris in general studenti cu un nivel foarte scazut la latina, adica in primul an de studiu se traduceau din Caesar propozitii, nu texte si se tot repeta morfologia. _________________ Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
|
Sus |
|
|
Lucumon Censor
|
Trimis: Vin Sep 21, 2007 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
La Bucuresti in anul I la clasice sunt 31 studenti ,iar la latina B sunt 6. _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
constantinrachita Aedile
Data inscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 79 Locatie: Iasi
|
Trimis: Sam Sep 22, 2007 3:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
La Iasi se pare ca sectia se va desfiinta . Din cate am inteles la inscrierea de anul acesta s-au prezentat doar doi elevi. Conducerea Univ."Al I. Cuza" doreste totusi sa mentina sectia din fonduri proprii indiferent de numarul studentilor. Cam greu de crezut! |
|
Sus |
|
|
manu Censor superior
|
Trimis: Mar Sep 25, 2007 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu cred ca o vor desfinta, totusi tine de nivelul unei universitati sa aiba si o sectie de latina. La Cluj sunt din ce in ce mai putini, se vorbea si de desfintare candva... probabil ca doar la Bucuresti ce se mai umple. _________________ Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
|
Sus |
|
|
Laura Miles
Data inscrierii: 24/Noi/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: Dum Noi 25, 2007 11:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu sunt studenta in anul al doilea in cadrul UBB, Cluj-Napoca,la sectia Romana-Latina(+facultativ limba franceza) si sunt singura cu aceasta specializare.Mai multi sunt la sectia de Filologie clasica(greaca si latina),insa pe parcurs au renuntat unii.Probabil ca se va desfiinta,din moment ce profesorii pleaca,iar elevii/studentii nu sunt interesati(se va centraliza in cadrul unei singure universitati). |
|
Sus |
|
|
Rafi Miles
Data inscrierii: 29/Dec/2007 Mesaje: 3 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Sam Dec 29, 2007 11:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Sectia de Latina de la Facultatea de litere, istorie si teologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara inca se tine pe picioare cu 18-20 de studenti pe an. Insa destul de greu, pt simplul fapt ca lumea nu stie ca exista o astfel de sectie, si inafara de profesori si de cativa studenti, nimeni nu se intereseaza de popularizarea acestei sectii. _________________ I am whatever I chose to be, and I chose to be me! |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
Data inscrierii: 02/Iun/2007 Mesaje: 254 Locatie: Suceava
|
Trimis: Lun Feb 04, 2008 1:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred că are importanță numărul celor care fac reclamă unei facultăți. Calitatea contează, iar nu cantitatea. Voi, cei pasionați de latină, nu așteptați să vă facă reclamă omul de pe stradă. Luați inițiativă! Succes! _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
|
Trimis: Lun Feb 04, 2008 1:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lucumon a scris: | Merci, felicitari si tie! Trebuie sa sarbatorim . Am intrat la japoneza-latina si stiinte politice in limba engleza. Nu a mai dat cineva la vreo sectie de latina? |
Să te văd cum te descurci aici !
www.high-edu.tohoku.ac.jp/~mlatin/ _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
|
ionela Censor
|
Trimis: Lun Feb 04, 2008 3:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Păcat că nu are și varianta în engleză. _________________ carpe diem |
|
Sus |
|
|
Adnana Aedile
Data inscrierii: 24/Ian/2008 Mesaje: 52 Locatie: Iasi
|
Trimis: Dum Mar 16, 2008 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
da aveti dreptate in jur de zece oameni daca mai studiaza limbile clasice la universitate. In Iasi sectia rezista ...dar studentii sunt putini. |
|
Sus |
|
|
tyna Quaestor
Data inscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 20 Locatie: buzias,jud timis
|
Trimis: Mie Mai 14, 2008 6:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
salve!!! si eu dau la latina.... (in combinatie cu engleza....) la Litere....Universitatea de vest |
|
Sus |
|
|
|