|
Limba latina, Lingua Latina Forum Un site cu tot ce tine de limba latina. Exista varianta forumului in limba latina (alegeti limba din Profil). Hoc forum versionem Latinam habet (elige linguam in Persona).
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
shrekutza Quaestor
Data inscrierii: 12/Iun/2007 Mesaje: 10 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Iun 12, 2007 8:47 pm Titlul subiectului: Ma bucur sa gasesc si colege pe aici:)) |
|
|
Ce faci mey Alexa? Pai, no, e frumos ca o olimpica la latina sa spuna de Caesar ca e greu si de Cicero ca e usor? Pai in primul rand, Caesar il inveti cum scrie, la un moment dat ajungi sa il ghicesti. Pe cand la Cicero... altfel sta treaba... Cicero este complicat. Daca vrei sa afli de ce, te invit sa inveti o data cu mine in vacanta pentru Ciceroniada... dar asta ar insemna sa se simta in plus iar alta persoana... _________________ Ego sum opus (mda, modestia e la moda=))) |
|
Sus |
|
|
Lucumon Censor
Data inscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 59 Locatie: Suceava
|
Trimis: Dum Iun 24, 2007 3:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Succes tuturor la BAC! Sa luati note mari! _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
manu Censor superior
Data inscrierii: 30/Dec/2006 Mesaje: 236 Locatie: Europa
|
|
Sus |
|
|
Lucumon Censor
Data inscrierii: 04/Apr/2007 Mesaje: 59 Locatie: Suceava
|
Trimis: Dum Sep 16, 2007 4:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Succes tuturor la scoala! _________________ "Non tam praeclarum est scire Latine quam turpe nescire" (M. Tullius Cicero) |
|
Sus |
|
|
teodora Civis Romanus
Data inscrierii: 06/Oct/2007 Mesaje: 1
|
Trimis: Sam Oct 06, 2007 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
alexa_radu_3 a scris: | Cu Ciecro este o alta poveste...la el traducerea merge parca de la sine, iar frazele, desi lungi, sunt foarte usor de inteles. La Cicero imi plac Catilinarele, atat in romana cat si in latina, pe care am ajuns sa le cunosc destul de bine, dar nu suficient. In clasa a XII- ce se face? Mai putina gramatica? Eu inca ma "lupt" cu relativele si completivele. Ai de gand sa dai bacul la latina anul acesta? |
am si eu o rugaminte la u..nu poti sa-mi trimiti ceva despre catilinare? ca nu am gasit multe pe net...ms anticipat. |
|
Sus |
|
|
latin_91 Quaestor
Data inscrierii: 09/Mar/2008 Mesaje: 13
|
Trimis: Dum Mar 09, 2008 10:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi pare rau ca raspund atat de tarziu,dar abia acum am descoperit site-ul...mie limba latina mi se parea acuma doi ani( in a opta)imposibila.abia in a 9a am descoperit ca am o atractie pentru limba asta...am inceput sa traduc texte pentru olimpiada si eram extrem de dezamagit dak nu aveau inteles,dar atunci cand reuseam sa traduc ma simteam atat de bine...fiecare text este ca o problema matematica...dificil,dar cu o rezolvare,cu un inteles... |
|
Sus |
|
|
manu Censor superior
Data inscrierii: 30/Dec/2006 Mesaje: 236 Locatie: Europa
|
Trimis: Lun Mar 10, 2008 12:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Ce surpriza ca a redeschis cineva topicul asta. Chiar ma bucur sa mai vad pe cate cineva care spune ca ii place limba latina. Si pentru mine era la fel, un fel de matematica, fiecare textulet era o mica problema la care as fi stat oricat sa o rezolv. _________________ Errare humanum est, sed perseverare diabolicum...
In forum linguae Latinae venite! (via est: www.limbalatina.ro)
Videte bac.limbalatina.ro - Omnia de Bacalaureato! |
|
Sus |
|
|
Anitza Miles
Data inscrierii: 30/Oct/2008 Mesaje: 9
|
Trimis: Dum Noi 30, 2008 3:17 pm Titlul subiectului: help |
|
|
caut si eu niste eseuri despre: exordium ex abrupto-'quousque tandem abutere,Catilina,patientia nostra?"; "o tempora,o mores'; narratio- "in qua urbe vivimus"; peroratio-"secedant improbi"...am teza sapt viitoare j e posibil sami cada unul din ele....plsss heeeeelp me!! |
|
Sus |
|
|
Shadow23 Quaestor
Data inscrierii: 03/Oct/2010 Mesaje: 19
|
Trimis: Mar Oct 05, 2010 4:42 pm Titlul subiectului: Help mee :((( plss |
|
|
Buna! Va rog foarte mult sa ma ajutati la un exercitiu [-o< :
Realizati acordul adjectivelor din paranteza cu substantivele preluate din text:
(audax,-acis) legione.... legione
(fortes) militibus... militibus
ex (noster,-tra,-trum) provincia... provincia
a (altus,-a,-um) lacu... lacu
in (velox,-ocis) flumen... glumen
(famosus,-a,um) sequanorum... sequanorum
(altus,-a,-um) fossam... fossam
(vigilans, -antis) praesidia... praesidia |
|
Sus |
|
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|